Yogahelg på Senja!

Velkommen til yogahelg som arrangeres på Kråkeslottet Senja i mai!
På dette kurset skal vi fokusere på å skape mer rom i kropp og sinn gjennom yoga og meditasjon, samt skal vi gi kroppen masse god pleie med badstu, sjøbading og nydelig kortreist mat. Hvis været tillater det skal vi gjøre yoga ute på stranda. I tillegg skal vi dele noen nyttige tips om hvordan å skape mer rom hjemme og på arbeidsplassen og etablere enkle rutiner som kan brukes i hverdagen. Dette blir gøy!

Instruktør: Jeg heter Renata og jeg gleder meg veldig til å møte deg på vakre Kråkeslottet som din yogaguide! Jeg har praktisert yoga over 10 år og tok utdanning i Strala yoga i USA, for noen å år sida.
Jeg er et veldig kroppslig menneske. Jeg elsker å oppleve verden gjennom min kropp. Oppleve bevegelse, pust, natur, mat, mennesker og stemninger. Derfor liker jeg yoga. Den gir meg en fantastisk mulighet til å øve meg på å være tilstede i det jeg gjør, kjenne etter og nyte.

Jeg er også et følelsesmenneske og er veldig fascinert av hvor sterk kobling ligger mellom følelser og kropp. Jeg begynte å forske på hvordan jeg kunne bruke yoga og meditasjon for å slippe vanskelige følelser og erstatte dem med livsglede og klarhet istedenfor. For en spennende prosess!

Jeg er også veldig glad i god mat som er mest mulig naturlig og smaker fantastisk. Derfor eksperimenterer jeg med forskjellige matvarer som kan høstes ute i naturen. Jeg elsker jeg den råe nordnorske naturen og er meget takknemlig for at jeg er den så nært, her på Kråkeslottet som står på pæler i sjøen.

Jeg har veldig lyst til å dele av min kunnskap og lidenskap for det unike stedet jeg bor på ved å arrangere dette yogakurset. Du kan lese mer om min person her og finne ut mer om min yogautdanning her.

Strala yoga: “Move like water, fueled by your breath. The result is Flow State.”
Strala yoga er en NYC basert yogaform med mye frihet i bevegelsene. Du skaper din egen yoga ved å bevege deg slik det føles mest naturlig for deg, samtidig som du får en trygg ramme og struktur gjennom instruksjon. Du bruker pusten for å støtte og forenkle bevegelsene. Oppmerksomheten er rettet like mye mot overgangene mellom stillingene som mot selve stillingene.  På kurset skal vi utforske kroppen på en leken måte, gjøre den mer bevegelig og bli mer kjent med den. Vi skal øve oss på bli bedre å tolke kroppens signaler. Vi beveger oss langsomt for å kunne sanse og bevisstgjøre.

Meditasjon: Vi skal praktisere enkle form for meditasjon som en del av hver yogatime. Vi skal bruke pusten og visualisering som redskap.

Mat og drikke. Maten er en viktig del av hele opplevelsen. Vi satser på enkel, kortreist mat av god kvalitet. Vi er opptatt av at maten smaker ekstra godt samtidig som den gir mye næring til kroppen. Vi serverer hjemmelaget brød, og vafler bakt på byggmel. Havregrøt med ingefær og honning.  Musli med fersk frukt, kefir, vanilje og nøtter. Middager består av fisk og grønnsaker, gjerne med eplebiter og tang og tare som vi høster i fjæra utenfor huset. Det står fersk kaffe på kjøkkenet omtrent hele tida. I tillegg finnes det kornkaffe, te og urtete for de som ønsker det. Vi skal også servere husets favoritt-dessert: deilige plantebaserte brownies med kokoskrem og mynte. Nam!

Aktiviteter: yoga, meditasjon, sjøbading, sauna, friluft, matkurs: Hvordan tilberede tang og tare? og Lag din egen rå sjokolade!strand m krslott siri siri gedde-dahl 2012-3Program

Du velger selv hvilke aktiviteter du vil være med på!

Fredag 18 mai
Kl 15-17: Ankomst Kråkeslottet
Kl. 18: Møte med “Slottsforvalter” Georg Blichfeldt som gir oss praktisk info og historien bak Kråkeslottet
Kl.19: Middag
Kl. 20.30 – 22 Introduskjonssirkel og yogatime

Lørdag 18 mai 
Kl. 7.30 Meditasjon
Kl.8 Frokost
Kl 9.30-11.30  Yoga
Kl. 13 Lunsj, fritid (Ut på tur?)
Kl. 15-17 Yoga workshop
Kl. 19 Middag
Kl. 20 Badstu

Søndag 19 mai
Kl.7.30 Meditasjon
Kl.8 Frokost
Kl. 9.30-11.30 Yoga
Kl. 13 Lunsj
Kl. 14 Avreise etter egen timing

23782079_10155904437917552_1447080073_n

Praktisk info

Dato: fredag 18 mai – søndag 20 mai

Sted: Kråkeslottet Senja, Bøvær

Pris: 2600 NOK

Inkludert i prisen: 2 overnattinger, 5 yogatimer, 2 middager, 2 lunsj, 2 frokoster,
vedfyrt badstue, matlagingskurs

Maksimum 10 deltakere. Enerom til alle. 5 bad og wc på deling. Vi holder sengetøy. Dere rer opp sjøl. Trenger ikke ha med håndklær.

Vi tar ansvaret med matlaging. Dere hjelper litt til:)

Vi har yogamatter til alle ti.

Transport: Det går buss fra Finnsnes til Skaland 15.50 på fredag. Vi kan hente dere på Skaland som ligger 5 min fra Bøvær.

Tilbakereise: På søndag er det dårlig med forbindelse til Finnsnes med buss. Vi kan se på mulighetene for å arrangere skyss. Eller tilby overnatting til mandag. 400 kr inkl frokost.  De som skal sørover med fly på søndag fra Bardufoss må nå flybuss fra Finnsnes kl. 18.55. Hurtigbåt til Tromsø fra Finnsnes klokka 14.40 eller 17.15.

Påmelding: Send e-post til for.renata.rucka@gmail.com

IMG_8011.jpg

 

 

11 responses to “Yogahelg på Senja!”

 1. Ledig plass?

  Like

  1. Hei Merete! Ja, det er ledig plass. Si gjerne ifra hvis du har lyst til å melde deg på, slik at vi sikrer plassen din. Ha en fin helg! Renata

   Like

 2. Hei
  Må man ha erfaring for å ta dette yoga kurset.

  Like

  1. Hei Judith! Takk for henvendelse. Du trenger ikke å ha erfaring for å ta kurset.

   Like

   1. PS: si ifra om du har lyst til å melde deg på for å sikre plassen din. Fin helg til deg!

    Like

   2. Merete Falk Lorentsen Avatar
    Merete Falk Lorentsen

    Melder meg på. Merete Falk Lorentsen Tlf 971 71368 Epost: meretefalklor@gmail.com

    Hilsen Merete Falk

    > 28. apr. 2018 kl. 10:11 skrev renatarucka.com : > > >

    Like

   3. Så fint! Da sender jeg deg mer info på eposten din.

    Like

  2. Hei Judith!:) Det er fremdeles ledige plass på yogahelga! Hvis jeg kan friste deg med god mat sjekk menyen som jeg har akkurat langt ut på innlegget. Håper du liker den. Ha en fin dag!:) Renata

   Like

 3. Kari H.Hielle Avatar
  Kari H.Hielle

  Hei,
  Vi har et sommerhus i Bergsbotn. Derfor trenger vi ikke overnatting.Er det mulig å delta 2 dager ? 19-20 mai? Vennlig hilsen Kari

  tel : 90098145

  Like

  1. Hei Kari! Takk for henvendelse! Det kunne sikkert ordne seg på en eller annen måte. Hvor mange er dokker? Når kunne dokker komme på lørdag? Hilsen, Renata:)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

%d bloggers like this: